Des d’INTEGRA PIRINEUS creiem en el treball en xarxa per contribuir a crear una societat més inclusiva, justa i compromesa. Per aquest motiu, comença una campanya per buscar el suport de persones que creguin en el projecte i vulguin col·laborar fent-se socis o sòcies. Aquest suport permetrà expandir les oportunitats per a les persones en situació de risc d’exclusió, fent especial atenció aquelles que tenen una discapacitat intel·lectual o trastorn de la salut mental a la vegada que potenciant la gestió forestal sostenible.

Alguns dels avantatges de fer-se soci d’Integra Pirineus és la deducció del donatiu i és que els primers 250€ que s’aportin a qualsevol entitat social desgravaran al 80%. De fet, a la pàgina web d’Integra Pirineus es facilita una calculadora perquè les persones que ho vulguin puguin veure quin seria el cost real de la seva donació. Més enllà, aquestes donacions són un exercici de responsabilitat social, ja que gràcies a això permeten perpetuar uns valors ecològics, socials i econòmics del territori, tant en l’àmbit social com forestal.

Per aquelles persones que vulguin col·laborar però no ho vulguin fer de manera continuada com seria fent-se soci o sòcia, també s’obre l’opció de fer donacions per a projectes. Actualment, existeixen diverses opcions: fer una donació través del compte de Mi aportación per finançar roba de protecció per la seguretat de les persones treballadores o finançar alguna de les campanyes del catàleg de Donem Vida al Bosc. Aquesta consisteix en la proposta de 28 actuacions forestals que ajudarien a reduir la velocitat de propagació i virulència de grans incendis forestals en el cas que es produïssin.

També hi ha una última línia de finançament que consisteix en les empreses solidàries. Les empreses poden col·laborar amb donacions puntuals o patrocini de material. Això permetria expandir les oportunitats cap a persones o seguir gestionant els boscos de manera sostenible. No obstant, les col·laboracions no s’acaben únicament aquí, ja que les empreses també poden contractar directament els serveis i personal d’Integra Pirineus, oferint pràctiques laborals a participants dels programes sociolaborals de l’entitat o realitzant una prestació gratuïta dels seus serveis.